I går blev visst Michael Jackson 51 år om han hade levat!

Ja så skulle det alltså ha varit. Michael Jackson skulle ha blivit 51 år om han hade fått levt. Många tror som människor alltid tror när någon stor musiker har gått bort att dom lever.
Elvis lever, John Lennon lever, Jimmy Hendrix lever, ja jag kan skriva åtskilliga som människor tror lever. Men så är det ju inte.
Jag tro dom lever i sin musik himmel. Där sitter dom och jammar och har det gott. Dom sjunger sina sånger för varandra och kanske hittar dom på en ny.
Men den himmel är inte för oss som lever, men när vi inte finns så kanske vi kan besöka den eller vad sägs om de?
Det tåls att tänka på!
Kram på er!

Sista helgen i augusti!

Hej på er!
Jag är väl ingen riktig bloggare för jag skriver ju inte på min blogg varje dag och det är väl ett måste antar jag. Men jag hoppas ni tittar in emellanåt och kollar vad jag skrivet om. Det som passar mej att skriva är det som händer ute i Sverige och ibland i andra länder.
Ibland gillar jag ju att lägga ut ett recep på någon husmanskost. Sen blir det ju bilder på mina djur.
Men nu vill Olle ut på sin morgonrunda så jag återkommer.
Ha de!

Våldtäkter klassas som ordningsförseelser av kammaråklagare Rolf Hillengren!

I går satt jag och läste aftonbladet på nätet och hittade en helt absurt artikel om våltäkter.
Nu ska ni få höra vad jag läste.
Jo kammaråklagare Rolf Hillengren tycker att våldtäkter ska klassas som ordningsförseelser för att de flesta våldtäkter sker i hemmet. Han menar då att det är viktigt att skilja mellan den hemske överfallsmannen och pojkvännen som i ett svagt ögonblick struntar i om tjejen vill eller inte. Han menar också att ett nej är bara ett nej om det resuterar i ett blåmärke. Han menar också att annars urlakas våldtäktsbegreppet: "Att inte ha samlag mot sin vilja är ett utmärkt umgängesregel som dock passar bättre i etikettböckerna än i lagböckerna."
Detta gjorde mej fly förbannad. Det är ju inte klokt att en kammaråklagare har dessa åsikter eller det spelar ingen roll vad han sysslar med, åsikterna är inte kloka ändå. Det är så man börjar undra vad som händer i hans sängkammare?
Jag hade en länk till aftonbladet där ni själva kunde läsa artikeln men i dag när jag skulle skriva detta så fungerar inte länken längre. Men kolla aftonblade från igår så hittar ni det säkert.
Vad tycker ni? Det hade varit trevligt att höra era åsikter!


Fredag.

Hej på er alla!
Hoppas ni har sovet gott och att ni har drömt något roligt som ni kan minnas hela dagen. För visst kan också era drömmar vara roliga och mycket konstiga? Ibland undrar jag varför hjärnan gör så att jag drömmer det allra konstiga drömmarna och hur får jag ihop allt konstigt i mina drömmar? Jag tror att hjärnan har det väldigt roligt när vi sover :o)

I går var här strålande solsken och 25 grader varmt. Jag solade och på kvällen så grillade jag med mina ungdomar. Ett härligt gäng ungdomar vill jag lova. Men i alla fall så när jag vaknade i dag vad ser jag då, jo en grå himmel och små regndroppar. visserligen så är det inte kallt ute och inte blåser det heller, men va sjuttan kunde vi inte ha fått ett par dagars sol i alla fall? Nej inte fick vi det inte. Fast ännu kan det komma fina dagar innan hösten sätter klorna i årstiden. Jag skulle egentligen vilja att det var sommar hela året, men då får jag väl flytta. Så om jag skulle vinna en miljon så skulle jag köpa med ett ställe att bo i varmare länder. Nu gäller det bara att vinna denna miljonen, fast får man ett hus i varmare länder för en mille, tror nog att det är bäst jag vinner fem mille för då kan jag nog få ett hyggligt hus att bo i.
Hej så länge, jag återkommer!





Dagarna bara går och går!

Hej på er!
Ja, dagarna bara går och går och jag skriver ju inget i min blogg. Det beror helt enkelt på att jag kan inte hitta på något  att skriva om.
Jag läser olika bloggar och upptäcker att dom flesta bloggarna består av mode, matlagning, bakning, utelivet och olika foton på en själv.
Detta är väl inte min grej att blogga förstår jag.
Matlagning och bakning kan jag väl gå med på. Ja, egentligen har jag väl inte emot något av det som jag skrev att de flesta bloggar består av. 
 Visst har jag hittat intressatna bloggar där dagliga saker har tagits upp som vad som händer med välfärden , arbetslösheten och vårt fin Sverge som inte längre är så fint att leva i.
Den senaste tiden eller ska vi säga det senaste året så har det blivit allt hårdare att leva i Sverige. Det är enorm stor skillnad mellan fattig och rik. Då menar jag alltså fattig.
Det har tillkommit så många smyg regler för att få arbetslöshetsersättning (eller vad dom kallar det i dagsläget).
Det har även tillkommit smygregler för att få sjukpennig (eller vad det heter i dagsläget)
Det har aldrig redovisats för dom stackare som blir utan arbetslösersättning eller sjukersättning. Dom som bestämmer detta tycker väl att det kan kvitta att informera mer än en liten notis som ingen övrehuvudtaget har läst för det är så lite skrift så ingen kan se. Sen så drabbar detta inte dom som bestämmer. För kan man ha 4 löner sparade för oförotsedda utgifter gör det ju inget om dom inte får sjukpenning på en månad. Detta retar mej så in i norden.
Vad ska det bli med vårt fina samhälle+ Där man var stolt att vi hade det så bra. Inga uteliggare, inga utslagan (det är klart vi hade förut också men inte i samma utsträckning) Nu har dom ökat enormt. Och ingen vill ta ansvar för att de har blivit på detta sättet.
Är det någon som ser vår statsminister när dessa ämnen påtalas i media? Nej han skickar någon talesman för den frågan. Så är det varenda gång.
Men vem syns när det ska delas ut pengar till de instanser som behöver mycket pengar för att hjälpa människorna, jo då syns Fredrik Reinfeldt.
Kolla detta så kommer ni att se att när det är något dåligt för Sverige då syns inte Fredrik R men när det är något bra då syns Fredrik R.
Det är ju snart val igen och detta är ett sätt för alliensen att värva röster. Dom visar upp statministern när något bra ska sägas och detta ser vi på våra näthinnor, oj vad bra han är säger vi oss. Men detta är bara ett sätt att fiska röster och ett mycket bra sätt, men Fredrik och dom andra har ju råd att få hjälp med hur dom ska nå fram till väljarna på bästa sätt.
Detta skulle vara roligt att höra vad ni tycker? Har ni märkt av vad jag skrivet?
Jag återkommer för att se om någon svarat mej.
Kram så länge.

Ännu några tankar innan jag stänger av dator för i dag!

Varför kan vissa inte vara snälla och vänliga mot varandra och andra i vår närhet?
Varför måste vissa alltid komentera hur folk går klädda, vilken frisyr dom har, vilket land dom kommer ifrån, vad dom gör och inte gör på kvällar och helger?
Varför kan vi inte ta vara på varandra och lära oss av varandra? Det inte jag kan måste det ju finnas någon som jag kan be om hjäp, så visar den personen säker hur jag ska göra.
Varför är vi rädda för att fråga om hjälp?
Varför är vi rädda för att säga förlåt?
Varför kan man inte glömma det som varit och se framåt istället?
Det är inte bra att älta det som varit, utan det bästa är att ta nya tag och se framåt.
För vem vet hur länge vi har varandra?
Ta då istället vara på den tid vi har tillsammans och gör något bra av det vi har i dag och inte det vi en gång hade.
Så lev nu, inte någon annan dag och absolut inte någons annas liv.
Lev ditt liv!
Kramar från en tänkare.


Tankar en lördagkväll i augusti.

Ja vad har ni för er så här på lördagskvällen?
Ni som bor här på Tjörn är väl och festar runt på "Tjörn runt" alla fastligheter. För er som inte vet vad jag menar med "Tjörn runt" så är det att det seglas runt hela Tjörn och så är det festligheter på olika stället runt om på Tjörn. Stenungsbaden har väl det mesta för det är väl där det börjar och slutar för det seglande folket.


Kolla in detta vackra moln!


Semester från bloggandet!

Hej på er!
Nu har jag tagit lite semester från bloggandet. Måste komma på lite roliga saker att skriva om. Ha överseende ni som läser denna blogg, jag kommer tillbaka!
Ger er en stor kram så länge.

Glömt skriva på ett par dagar, eller hur?

Jag har visst glömt av att skriva på min blogg på några dager. Det var verkligen illa :o)
Men då får jag väl skriva lite så här på fredagskvällen.
Vilken fin kväll det är. Solen lyser och det är 23 grader varm ute på min uteplats. Så efter jag skrivet detta ska jag sätta mej där och bara njuta av att det fortfarande är sommar.

Här ser ni lite av min uteplats.
Detta är lavendel.
Detta är mina rosor.
Och tillslut så får ni er en titt på mina olika blommor som jag mixtrar med. Får se om det blir något av dessa. Men den till väster är en annanas, sedan så är det en kruka med olika sommarblomster, där finns tre olika sorters liljor, en kruka med smultron och den längst till höger är en passionfrukt.
Visst sert det vacklert ut? Ja, det tycker då jag i alla fall.
Så nu mina vänner så ska jag sätta mej på min blomstrande uteplats och njuta en stund.
Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!


Marcus Birro igen!

Jag tror jag blivit ett fan till Marcus Birro.
Jag läste lite av det han skrev på sin blogg som han har stängt ner. Jag vill bara hänvisa dit http://www.marcusbirro.se/bloggen/ och läs han blogg. Läs varför han har stängt ner sin blogg, det är sorgligt det han skriver.
Varför jag blivit ett sådan fan till Marcus Birro är att jag lyssnar på Karlavagnen innan jag lägger mej och nu har Marcus haft hand om den ett bra tag.
I går hade han temat "min bästa konsert" Vilka människor som ringde in och berättade. Jag skrattade så jag grät emellanåt och det var nog egna konserter jag tänkte på, men att ringa in har ännu inte fallit mej in. Men en kväll kanske jag gör det.
Marcus kan ju prata med alla olika sorts människor, kanske har det att göra att han är författare eller så är det bara så att han är en helt vanlig människa som har varit nere i botten och kommit upp ganska så oskadd. Han vet, han förstår, han är omtänksam och mycket påläst inför sitt programledarskap i Karlavagnen i radions program 4. Det går att lyssna i efterskott på programen, gå bara in på www.sr.se Sen letar du dej fram till Karlavagnen och lyssnar på det programet du är intresserad av.
Då ska jag väl berätta om min första konsert. Det var 1973 och Rolling Stones spelade på Skandinavium i Göteborg. Jag tror att Skandinavium var ganska så ny då. Men i alla fall vi var ett gäng tjejer som köpte biljetter, dom kostade 23 kronor och vi satt så långt upp under taket på Skandinavium som man kunde sitta. Som tur var så hade en av tjejerna med sig en teaterkikare så att vi kunde se lite hur killarna såg ur. Annars var det bara små prickar som rullade och ålade sig på scenen, men vad gjorde det för det var ju musiken som vi älskade och nog hörde vi den alltid. Vi var nog lomhörda när vi kom ut. Ja, det var min första stora konsert som jag aldrig glömmer.
Så tack Marcus Birrio för att du livade upp gamla minnen igen och fick mej att glömma vardagen och du fick mej att skratta. Du är helt underbar.

Skinkstek

Ja då har vi kommit till det där att göra en god stek. Förr sa man alltid söndagsstek men i dag kan man ha det vilken dag som helst.
Här kommer receptet
Skinkstek 1-2 kg (beroende på hur många som ska äta)
2 gula lökar
2 buljongtärningar
soja
grädde (efter smak)
Kryddor (efter smak) själv använder jag vitlökspeppar (helt underbar krydda)
Smör

Gör på följande sätt:

Lägg riktigt och rikligt med smör i stekpannan, bryn smöret till det börjar få färg
Lägg steken i pannan och bryn den på hög värme runt om. krydda runt om med vitlökspeppar.
Tag fram en gryta som steken får gott om plats i.
Skala löken och lägg den i pannan.
Lägg de två buljontärningarna i också.
När steken är bryn helt om Som på bilden.
Lägg steken i grytan.
Häll grädde i stekpannan och vispa ordentligt runt i stekpannan så att allt det goda smöret kommer med.
Häll grädden över steken i grytan.
Varva grädde med vatten beroende hur fet sås du vill ha. (desto mer grädde steken kokar i desto godare blir den, jag lovar) Och häll i grytan så att steken täcks helt.
 Som ni kan se här.
Lägg gärna i lite soja för både smak och färg.
Låt sedan steken koka på svag värme ca 1 timme per kilo.
Du kan ju koka den en timme dagen innan du ska ha den och koka sedan resten samma dag du ska ha steken.
Den blir godare om den får stå och dra åt sig allt det goda i såsen ett tag.
Så jag kokar steken halva tiden dagen före och sen som jag skrev resten samma dag jag ska ha steken (som ju är dagen efter)
Låter detta krångligt? Det är de inte, jag lovar.
När du väl har brynt steken så står ju steken på spisen och kokar på svag värme och du kan göra annat.
Hör gärna av er om ni tycker det verkar krångligt, det är inte lätt att skriva sådant man gör utan att tänka :o)
Lycka till!


Mötet!





    

              

Skärhamn


Tid!


Som vanligt!


Söndagmorgon.

God morgon alla där ute!
Hoppas ni sovet gott och att ni drömt vackra drömmar.
Snart morgonpromenad med herr Pettersson och sen ska jag skriva lite mera till er.
Så vi ses.

God Natt!

Önskar alla en trevlig fortsatt lördagskväll.
God natt och sov gott när det är dax!

Nästan kväll!

Nu är det snart kväll och visst fick vi en rätt så bra dag ändå eller?
Jag var med en vännina ute och körde en sväng. Först var vi på Lions i Aröd och kollade vad dom hade att erbjuda. Det var inget som vi fasnade för i alla fall.
Sen tittade vi in i den nya restaurangen Lunchkonst som ligger vägg i vägg med Lions och där hade dom en venissage. Det var otroligt fina foton tagna av Lisa Kristiasson. Utställningen heter Mellan Himmel och Hav och där var foton från olika ställen här på Tjörn. Den vackraste hette Klädesholmen i Magi och givetvis hade den gått först av alla foton.
Efter det åkte vi till Rönnängs brygga och där satt vi på själva bryggan och åt glass, tittade på folk, båtar och mycket annat.
Ja så har min dag sett ut hiten tills och det får jag väl vara mycket nöjd med.

Lördag

Vad härligt det var att vakna när solens strålar försökte tränga sig igenom persiennerna. Ska det bli en fin dag i dag eller är det bara nu på morgonen?
Det återstår ju att se!
Hoppas ni alla har sovet gott och är redo för en ny dag.


RSS 2.0