En sista inlägg för i dag.

Nu hoppas jag på att det ska bli lite fint väder i augusti. Det har stått så i tidningar och metrologerna på tv har spått finare väder. Men som sagt det återstå att se.
Visst var bilderna på mina djur fina? Det fanns även kort på två av Olles valpar.
Ha det nu så gott så här på fredagskvällen och mys framför en öppen brasa (om ni nu har någon) Men gör kvällen till något specilellt för den kommer aldrig tillbaka.
Sov gott!
Det ska jag göra!
Kram!

Lite foton bara!


Morgonpromenaden avklarad!

Nu så har vi varit ute jag och Olle. Det var inget nöje alls ska jag säja er. Men lilla Olle travade på i blåsten och gjorde det han skulle och han hade tid att lukta lite på grässtråna oxå. Fast jag ville in fort som attan. Nu hoppas vi att det blir bättre fram på dagen. Men vi måste ut ändå så de så :o)

Fredagmorgon.

När jag kliver upp ur sängen och tittar ut så backar jag, för här blåser som attan i dag. Är det hösten som kommit några månader för tidigt eller vad har hänt med sommaren?
Jag fasar för morgon promenaden med Olle. Han vill alltid ut på terassen men när jag öppnade för honom i dag så backade han in igen. Den lille stackaren. Men ut måste han ju så det är bara att pröva om en stund igen.
Återkommer senare. Tills dess ha det så gott!

Namn

Jag läste på Telias nyheter om att det var en familj från Tjörn som ville döpa sin flicka till Michael för att hedra Michael Jakson. Men det gick inte skatteverket med på.
Det var väl inte så konstigt flick namn för nu verkar barn bli döpta till både det ena och andra.
Vad tycker ni?

God morgon!

God mo.rgon på er alla!
Hoppas ni får en fin dag. Det ska jag försöka att ha
Inget fint väder men det är ju inte kallt.
Så fånga dagen!

Utförsäkrad från försäkringskassan!

Läste en artikel på Aftonbladet att från årsskiftet så blir ca 15000 personer utförsäkrade från försäkringskassan. Detta är ju skandal verkligen. Sen i slutet stod det att regeringen hade avsatt pengar till denna gruppen så kommunerna inte skulle behöva betala ut socialbidrag. Nej de utförsäkrade skulle få dom öronmärkta pengarna så att dom kunde få arbetsträna mm. Men är dom så friska att dom klarar detta?
Hur roligt är det att det blir en grupp i samhället som är dom där utförsäkrade som lever på avsatta pengar från regeringen. Det bildas en ny grupp av människor på det sättet. Det låter mycket dumt men så är det bara. Sen måste vi väl frågasätta om detta blir ett billigare alternativ för regeringen?
Det drabbar knappast dom rika i samhället och det är ju inte konstigt för alla förändringar som är gjorda av alliansen är det väldigt få som berör dom som har pengar.
Det blev ju alliansen som vann det senaste valet så folket ville väl ha det på det sättet som alliansen förespråkar eller finns det nån som har ångrat sitt val?

Snurrig som bara den!

Jag måste bara berätta för er vad som hände här om kvällen när jag skulle gå en sväng med min hund Olle. Det var den sista svängen innan läggdax så jag var jätte trött. Hade haft problem med att sova så jag gick väl nästan i sömnen.
Jo så tog jag Olles koppel från hatthyllan och Olle sätter sig ner bredvid mej som han brukar när jag ska koppla honom. Jag öppnar dörren och tittar ner på Olle och undrar varför han inte går ut. Så jag får putta lite på honom och säga att nu går vi. Han sitter kvar ca 15 sekunder så går han ut genom dörren. Väl ute tittar han åter på mej och jag säger igen att nu går vi. Då blir det fart på den lilla Olle kan ni tro. Jag blir helt ställd när han springer iväg utan koppel, jag hade alltså glömt att koppla honom, hur trött kan man va alltså. Men Olle fick det extra roligt när han sprang runt i området utan mej på andra sidan kopplet.
Som tur var så sprang han inte så långt utan bara lite längre bort där det finns en schäfer som löper.

Onsdag den 29 juli!

Så är det onsdag igen. Vad veckorna går fort. Det är ju synd för jag vill inte att sommaren ska ta slut.
Men varför sörja om det nu när det är en minst en hel månad kvar och så kan det kan ju bli jätte fint i september oxå. Så det är väl bäst att njuta av dagen, ta den för vad den är och ha det så roligt som möjligt.
För livet går ju inte i repris.

Tisdag 28 juli!

Hej alla vänner!

I dag har jag haft en mycket trevlig dag. Vid 13-tiden kom min minsta systerdotter Linnéa Tallvik ägare av bloggen http://ltallvik.blogg,se Hon skulle hjälpa mej med detta att blogga. Jag fick många goda råd och tips av henne.
Desutom hjälpte hon mej med att laga min gardinstång i vardagsrummet,det var inte en dag för tidigt att den blev lagad. Jag själv kan inte stå på en stol av olika anledningar som jag kanske tar upp här när jag har känslan för det.
Så ni kan tänka er själva vad glad jag blev att få denna hjälp.
Sen ska hon komma och hjälpa mej och rensa i en klädkammare som till största delen består av tomlådor och resväskor. Det ska verkligen bli trevligt att kunna se att det är en klädkammare och inte ett "skraprum" (skraprum är nog ett norskt uttryck för något som är väldigt stökigt. ett stökigt rum.)
Ja så var den dagen för min del.
Ska göra lite mat nu var det tänkt. Sen blir det en runda ut med Olle och därefter så måste jag inta horisontalläge.
Jag har sovet så illa den senaste veckan så jag känner paniken komma över mej varje gång det är läggdax. Då är det väl dax att bryta det mönstret, eller hur?
Håll alla tummar ni har för mej, det kanske hjälper så att jag får min sömn i natt!
See you later alligater.

Måndag

Så är det måndag igen.
En ny vecka med regn i sikte så långt ögat kan se. Jag hade för mej att dom sa på tv4 vädret att det skulle bli en underbar vacker dag. Men då kommer väl den dagen i morgon eller i övermorgon.
Sommaren är inte slut på länge ännu trots att många vill påpeka det, det blir ju mörkare på kvällarna kan man höra dessa höst människor säga. För jag tror att dessa människor som bara ser juni och juli som sommar egenligen inte gillar årstiden sommar.
Det var några väder ord.
Nu ska jag kolla på baywatch på tv4 guld. Ni som är lite äldre kommer väl ihåg denna långkörare till serie som egentligen är urdålig men den har lite nostalgi över sig och det behöver jag nu.
Jag återkommer senare om jag får tid för Olles fästmö och deras lilla tjej Selda ska komma på besök.

Ha det så gott mina vänner



Utsikt över Båsenvägen.



Klockan är snart 16:00 och jag har inte gjort nåt vettigt!

Så har nästan halva dagen gått och jag har inte fått gjort nåt vettigt alls ju.
Visst har jag och Herr Pettersson varit på ett par promenader men det är allt.
Vi har det ganska trevligt på våra promenader. Alltid träffar vi någon som vi kan byta några ord med. För har man gått samma runda 4-5 ggr/dag i ett år så vore det väl fy skam om man inte pratade med dom man träffar och känner igen.
Ja i semestertider så träffar man på en hel del turister där vi går. Det beror väl på dom fina naturområderna som finns här i Toftenäs. Det ska visst finns många olika orkideer och andra ovanliga blommor. Sen så finns här mycket olika fåglar och andra djur i guds hage.
Alldeles i närheten av där vi bor så finns det något som heter Rum och rovor, där kan man visst hyra en liten lägenhet eller ett rum. Jag är egentligen inte så insatt i vad som hyrs ut eftersom jag inte har det behovet att hyra mer än den hyrda lägenhet som jag redan har :o) Det ligger också ett jätte fint hus alldeles vid havet, fast här är det hav över allt, för Toftenäs ligger på en udde och då finns det ju hav nästan runt hela området.
Tillbaka till det fina huset som någon endast använder för uthyrning. De är nästan bara tyskar och danskar som hyr där. Kanske är ägaren av huset tysk eller dansk.
Nu har jag nästan gjort lite reklam för Toftenäs. Men det gör inget för ett finare ställe att bo på om man ska hyra lägenhet finns inte på hela Tjörn.
Ska lägga in några bilder på området så kanske ni förstår vad jag menar.

Lite sol just nu i alla fall!

Hur mår ni så här på söndag morgon?
Var ni ute igår kväll?
Berätta vad ni gjorde i går, så pratar vi om det här på min blogg!
För visst var ni ute på något trevligt som går att prata om eller?
Då återkommer jag senare.
Ha det så gortt så länge! :o)

God morgon Sverige!


God natt!

Önskar er alla en riktig god natt och hoppas ni får sovet lika gott som denna herren!
Kramar till er alla!
 

Olle lär Bernhard lite vett eller leker dom?


JA NU SÅ ÄR DET VÄL DAX ELLER?

Nu så är det väl dax att vem som helst som har lust och ork att läsa min blogg. Jag är ju helt grön i detta så ha överseende med mej.
Jag kommer att ta upp lite av varje som ni kommer att se om ni läser min blogg i fortsättningen oxå. Jag ska bara lära mej lite hur jag ska lägga upp det hela för att det ska bli så intressant som möjligt.
Jag kommer inte att vara främmande för något ämne så kom gärna med förslag.
Hade tänkt lägga upp en husmanskost meny. Ni vet söndagssteken, fläskpannkaka, extra god hemlagad potatismos och annat smått och gott.
Finns det något som ni vill ha recept på i matväg så bara skriv det!
Detta ska bli skoj. Nu börjar vi!

Marcus Birro.

Måste bara få skriva några rader om denna underbara roliga poet, författare och allt annat han är. Det är en fröjd att lyssna på Karla vagnen varje (nästan varje) fredag som går på radions p4 och höra hur bra han håller i detta program. Han börjar alltid med något som han skrivet om det som ska pratas om i programmet, sen avslutar han alltid med tänkvärda ord.
Ta bara det här när han pratar med en lyssnare, då frågar han alltid hur den personen mår och vad den gör mm. Sen pratar han med oss lyssnare som om vi känner varandra. Han avslutar alltid med orden "var rädd om dej" En mänsklig poet alltså.
Läste en artikel där han skrev hur det var att vara den första poeten som stod på Skansens scen, (om han nu var den förste, för man vet inte alltid var man har denne mannen) vissa hade visst tyck att det inte var något för en poet att stå där och vara så där vanlig som man blir om man är med i Allsång på Skansen, men Marcus Birro tyckte det var något enormt att möta alla dessa olika människor i publiken, ungdomarna som lyssnade på det just han talade om. Vissa av dessa unga kanske inte visste vem han var, vad han gjort osv. Det kändes visst stort för honom.
Nästa vecka ska ha visst ha ett par kvällar till då han leder Karla vagnen så lyssna ni som aldrig gjort det och så kan vi prata om vad ni tycker.
Det går ju även att lyssna i efterskott på honom via sr.se/karlavagnen. Så säg vad ni tycker efter ni lyssnat på honom!
Jag väntar på vad ni har att säja. Han är i alla fall min radioidol mm.

Var bara tvungen att visa min härliga hund. Kortet är taget av Linnéa Tallvik.


Eftermiddag!

Tänkte bara säja hej till den som läset detta!
Jag tror det bara är Linnéa Tallvik som gör det :o) Kram tjejen!

Fredag!

Ja så är det fredag igen och tiden bara går och går.
Hade jag varit lite yngre hade jag nog tagit mej en tur på Haddocks. En stor stark hade inte suttit fel!
Vad tror ni om vädret då? Är sommaren slut?
Nej det kan den väl inte vara för då är det väl fel ute i atmosfären. Vi har ju nästan 2 veckor ikvar på juli och hela augusti så nång gång måste vi väl se solen igen eller?
Det var allt för denna gång.
Återkommer under dagen.
Ha det godis!


En regnig dag!

Hej på er!
Vad ska ni hitta på en sådan här dag? Här på ÖA så små regnar det. Nu är det väl dax med lite sol igen. Visst så har vädret varit rätt bra hittills på dnna sommaren men 14 dagars solande räcker inte för hela vintern. Ja ha säger ni, det har visst varit mer än 14 dagar, men inte med sol hela dagen inte. Så nu vill jag ha sol......

Min Blogg!

Hej alla!
Nu så var det dax för mej att börja med det där som alla människor håller på med, BLOGGA.
Jag trodde jag var för gammal för att börja med det men så kollade jag runt på olika bloggar och det visade sig att det finns ingen ålder på en bloggare.
Det viktigaste är vad du skriver.
Vissa gömmer sig bakom något som dom inte är för att folk ska läsa deras bloggar och sen tjänar dom pengar på att vi retar upp oss på det dom skriver. Det är inte ens säkert att dom tycker så i verkliga livet utan bara på bloggen.
Men man får vara stark om man ska orka med allt skit man kan få på sådana bloggar.
Jag vill rekomendera en tjejs blogg, hon tar så fina bilder, skriver så bra och till råga på allt är hon min goa systerdotter Linnéa. Läs hennes blogg hon förseställer sig inte utan hon är hon på sin blogg. www.ltallvik.blogg.se Ja, kolla hennes blogg.

RSS 2.0